Csiszér Viola Csilla

jelmeztervező

Virginia Woolf

ORLANDO

Rendező: Fodor Orsolya

Díszlettervező: Vermes Nóra

Free SZFE, Kincsem Palota, 2021

Fotó: Cseke Tamás

Virginia Woolf

ORLANDO

Rendező: Fodor Orsolya

Díszlettervező: Vermes Nóra

Free SZFE, Kincsem Palota, 2021

Fotó: Cseke Tamás

SZAVAZÁS

Tanulmányaimat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán kezdtem meg, majd ezt követően a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szakán szereztem BA diplomát 2020-ban. Megkezdtem a mesterképzés első évét, de ezt félbeszakítottam a felkínálkozó tervezői lehetőségek végett.
  Az alapképzés alatt már lehetőségem nyílt különböző szakmai munkák során kipróbálni magam, kezdetben a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezőhallgatóival, később pedig külföldön, Budapesten, és több vidéki színházban is tervezhettem. A színházi munkáim mellett videoklipek, vizsgafilmek tervezésében, és külföldi nagyjátékfilmek előkészületeiben vettem részt.

A teljes szöveg kinyitásához kattintson ide!

Lehetőségem nyílt kiállító művészként részt venni a 2021-es Oistat Hungary „Nem nagy truváj – Technológiai kísérletek az előadóművészeti tervezésben” című eseményen, valamint a 2020-ban megrendezésre került FACT kiállításon.
  Díszlet-, jelmez-, és bábtervezőként is számos lehetőséget kaptam, azonban a szívemhez különösen a jelmeztervezés (és kivitelezés) áll közel. A viselettörténet egyes periódusai érdekelnek, ezért is választottam kiállításom tárgyaként az Orlando című előadást. Virginia Woolf regénye alapján az eseményláncolat különböző történelmi időszakokon ível át, lehetőséget teremtve ezzel az Erzsébet-kori Angliától napjainkig bezárólag végigtekinteni a divattörténet különleges viseletein.
  Az előadás 2021-ben elnyerte a legjobb látványtervezés díját az eSzínház Fesztiválon.

VISSZA AZ ONLINE KATALÓGUSHOZ