Nagy Fruzsina

Amióta megszülettem folyton az alkotáson jár az agyam, ami néha nagyon fárasztó tud lenni. Közben nagyon szerencsés embernek tartom magam, mert a hobbimból élek, igaz, hogy egymásra csúsztatva, halmozva a munkákat, több mint tíz éve megállás nélkül. De semmit sem szeretnék kihagyni. Tanulmányaimat Londonban kezdtem, majd Budapesten folytattam. Jelenleg a művészeti doktorimon dolgozom.

Az emberi test és a világ viszonya minden aspektusból érdekel, legyen az jelmez, maszk, smink, divat vagy látvány…
Hogy mi inspirál? Bármi. Én mindig felépítek egy rendszert a fejemben. Lehet, hogy más ezt nem is veszi észre, de nekem fontos, hogy legyen. Felépítem a dolgok viszonyait – ez mindegyik munkámra jellemző. De szerencsére minden feladat más, újabb kihívás.

Erősen körülzár a szakmai világ, és ha kinézek belőle, egy csomó dolog annyira fel tud bosszantani, hogy néha szívesebben veszek tudomást a saját kreált világomról.

A teljes szöveg kinyitásához kattintson ide!

Általában harmóniára törekszem, olyan értelemben, hogy az életem és az alkotói tevékenységem összekapcsolódik, nem tudom szétválasztani a kettőt. De a harmónia arra van, hogy szétzúzzam, aztán káoszt teremtsek belőle, mert a káoszból lehet igazán alkotni – és aztán minden energiámat arra fordítom, hogy újra helyreállítsam az egyensúlyt.

Tanulmányok

  • 2004 Magyar Színház és Filmművészeti Egyetem, doktori kurzus (DLA)
  • 2001 Makeup Designory (Los Angeles, U.S.A.), speciális effekt maszk kurzus
  • 1994-1998 Magyar Iparművészeti Egyetem, textiltervező szak
  • 1997 National College of Art and Design (Dublin, Irország), textiltervező szak
  • 1996 Nottingham Trent University (Anglia), színházi díszlet- és jelmeztervező szak
  • 1993-1994 Barnet College (London, Anglia), művészeti alapképző kurzus

Kapcsolat

e-mail: fruture@gmail.com
skype: fruture
mobil: +36209124980

Alexandr: Tarelkin (halála) élete (Örkény Színház, Budapest – Rendező: Mácsai Pál, Jelmez- és maszktervező: Nagy Fruzsina, Díszlettervező: Izsák Lili – Bemutató: 2011. október 28.)