LÁTVÁNYTÉR 2015 – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS DÍSZLET- ÉS JELMEZTERVEZŐK SZÁMÁRA

2015.11.15.

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságapályázatot hirdet a 2015 decemberére, a budapesti FUGA – Budapesti Építészeti Központban megrendezésre kerülő LÁTVÁNYTÉR 2015 című éves szakmai kiállításon való részvételre.

 

A kiállítás címe: LÁTVÁNYTÉR 2015

Alcíme: Az Év Díszlet- és Jelmeztervezője

Helyszín: FUGA – Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

A kiállítás időpontja: 2015. december 9. és 2016. január 17. között

A megnyitó időpontja: 2015. december 16., szerda 18:00 óra

A pályázat célja: az Év Díszlet- és Jelmeztervezője díj odaítélése és az ehhez kapcsolódó kiállítás megrendezése, amelyre minden díszlet- és jelmeztervező nevezhet az elmúlt két évad (2013. május 1. után készült) saját maga által legjobbnak tartott tervezői munkájával. A benevezett pályaművek témái: színházi díszlet- és jelmeztervezés, valamint egyéb vizuális média (tévéjáték, mozgófilm etc.) látványtervei.

A kiállítás anyaga: az elmúlt évadok munkáiból rendezendő kiállítást látványtervek, jelmeztervek, makettek, megvalósult jelmezek, egyedi bútorok, kellékek, előadásfotók és installációk változatos, kicsit színpadias megjelenítésével szeretnénk érdekessé tenni a nagyközönség számára is. Szándékaink között szerepel a színház- és filmszakma fortélyainak és trükkjeinek felfedése, a szakmai újítások és kísérleti anyagok különleges szakmai felhasználásának ismertetése.

 

A Díjak odaítélésének módja: a kiállító művészek a kiállítás anyagát megtekintve személyesen adhatják le szavazatukat a helyszínen hivatalos szavazólapon, illetve e-mailben Balla Ildikó kurátornak címezve (ildiko.balla23@gmail.com és másolatként: papp.ervin@gmail.com), amelyen bejelölhetik az általuk legjobbnak ítélt jelmez- és díszlettervezői munkát (mindkettőt külön megjelöléssel). A legtöbb szavazatot kapott alkotó nyeri el Az Év Legjobb Díszlet-, illetve Jelmeztervező díját. A szavazás ideje: 2015. december 10. és 14. között.

A Díjak (melyek pénzösszeggel nem járnak) odaítélését és a szavazás hivatalosságát bizottság ellenőrzi. A díjak a kiállítás megnyitóján 2015. december 16-án ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

Időpontok:

  • Pályázat meghirdetése: 2015. november 15. (Személyes megkeresés alapján és a szervezetek honlapjain keresztül, letölthető regisztrációs adatlapokon.)

  • Regisztrációs adatlap beküldése, jelentkezés és (digitális) anyagleadás határideje: 2015. december 3.

(Balla Ildikó és Papp Ervin nevére a következő címre: papp.ervin@gmail.com vagy ildiko.balla23@gmail.com)

Kérjük, hogy a beküldött anyagok (fotók, tervek, makettek) KIÁLLÍTÁSKÉSZ ÁLLAPOTBAN LEGYENEK!

Olvassák el a regisztrációs adatlapot, ott részletezzük a beküldések formai, tartalmi megkötéseit és az egyéb fontos kérdéseket (például: a pályázó kér-e színházi kikérőt).

  • A Kiíró visszaigazolása a résztvevők felé: 2015. december 5.

  • Budapesti tranzitszállítás ideje: 2015. december 7-8.

A Cím: 1052 Budapest, Petőfi Sándor u 5. ()

  • A digitális anyagok beérkezésének végső határideje: 2015. december 8.

  • Kiállítás rendezése: 2014. december 7-8.

  • Szavazás:

A Szakma, a kiállító művészek a kiállítás anyagát megtekintve személyesen adhatják le szavazatukat a helyszínen hivatalos szavazólapon, illetve e-mailben Balla Ildikó kurátornak címezve (ildiko.balla23@gmail.com és másolatként: papp.ervin@gmail.com), amelyen bejelölhetik az általuk legjobbnak ítélt jelmez- és díszlettervezői munkát (mindkettőt külön megjelöléssel). A szavazás ideje: 2015. december 10. és 14. között.

A Közönség a kiállítás ideje alatt folyamatosan a kiállítótérben elhelyezett szavazólapok segítségével

  • Díjak átadása, megnyitó: 2015. december 16., szerda 18:00 óra

A regisztrációs adatlapot, vagyis a pályázati anyagot, a kiállítandó művek leírását és a róluk készített fotókat Papp Ervinnek digitálisan kell eljuttatni.

A pályázattal kapcsolatban kereshető: Balla Ildikó (+3630 545-6049; e-mail: ildiko.balla23@gmail.com) és
Papp Ervin (+3620 266-7529; e-mail: papp.ervin@t-online.hu)

Köszönjük érdeklődését, és várjuk a jelentkezését!

Budapest, 2015. november 15.