MOLNÁR ZSUZSA

díszlet- és jelmeztervező

Philippe Heritier,  Szabó Balázs

ÁDÁM ÉS ÉVA

Rendező: Iványi Marcell

Koreográfus : Molnár Zsolt Harangozó díjas táncművész, Szabó Márton

Budapest – Nemzeti Táncszínház, 2021 június 26.   

Pécsi Nemzeti Színház, 2021  november 13. 

Fotó: Juhász Éva

Philippe Heritier,  Szabó Balázs

ÁDÁM ÉS ÉVA

Rendező: Iványi Marcell

Koreográfus : Molnár Zsolt Harangozó díjas táncművész, Szabó Márton

Budapest – Nemzeti Táncszínház, 2021 június 26.   

Pécsi Nemzeti Színház, 2021  november 13. 

Fotó: Juhász Éva

SZAVAZÁS

Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervező, született 1955.10.13.-án Budapesten. Középfokú művészeti tanulmányait Milánóban, Liceo Artistico di Brera és Budapesten a Török Pál utcai „Kisképzőben„ végezte. 1978-ban felvételt nyert a Prágai Színművészeti Akadémia / DAMU / Díszlet- és jelmeztervező szakára, ahol 1983-ban diplomázott, díszlet- és jelmeztervező – szcenikusként. A Szegedi Nemzeti Színház tagja mint tervező 1983-tól. Folyamatosan tervezett prózát ,operát , balettet és gyerekdarabot egyaránt. 15 éven keresztül a Szegedi Kortárs Balett tervezőjeként alkotott.

A teljes szöveg kinyitásához kattintson ide!

1998-tól szabadúszó tervezőként folyamatosan dolgozik külföldön / Gissen, Kassel, Bielefeld –Németország, Pozsony – Operaház, Szabadka, Temesvár , Prága, Liberec, , Bécs /. A számos külföldi felkérés mellett a magyarországi színházakban is tervez, Debrecen, Szeged, Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Székesfehérvár, Pécs. 1999-től szabadúszó tervezőként dolgozik főleg a Kortárs tánc területén, neves koreográfusokkal és együttesekkel, itthon és külföldön.

A színházi elfoglaltság mellett, hazai múzeumok állandó és időszakos kiállításainak tervezésével és kiviteleztetésével is foglalkozik, /Keszthely- Helikon kastély, Tihany – Altemplom, Hódmezővásárhely – Tornyai János Múzeum, Miskolc – Pannon tenger múzeum, Szeged – Móra Ferenc Múzeum állandó Természettudományi kiállítás /.

2005-től ismét a Szegedi Nemzeti Színház tagja díszlet- és jelmeztervező,  szcenikusként. 2006-tól a Kaposvári Művészeti Egyetem Látványtervező szakán tanít, díszlet- és jelmeztervezést, kiállítástervezést. Jelenleg is aktívan dolgozik mint színházi tervező és Mesteroktatóként tanít.

A magyar nyelv mellett beszél olasz, cseh és francia nyelven.

Kitüntetései :

1998-ban Imre Zoltán díj

1999-ben Köztársaságelnöki díj ezüstkeresztje

2008-ban A Táncművészetért díj

VISSZA AZ ONLINE KATALÓGUSHOZ